Известувања

Соопштение до медиуми

26 септември 2022

Во врска со информациите во јавноста дека БЕГ – Производство треба да продолжи да испорачува топлинска енергија во новата грејна сезона до изборот на нов носител на лиценцата, сакаме да информираме за следното: Согласно член 51 од Законот за енерг...

Прочитај повеќе

Системот за централно греење со кој управува БЕГ АД е подготвен за почеток на грејната сезона 2020/2021

14 октомври 2020

Компаниите во состав на групацијата Балкан Енерџи Груп АД Скопје, се целосно подготвени за сигурно, безбедно и континуирано производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија во претстојната грејна сезона 2020/2021. Согласно деловните и оп...

Прочитај повеќе